“Het wiegende van de beweging ervaar ik als aangenaam en koesterend.

Het is alsof er iets in mij dat helemaal was toegedekt, beschermd met zachte dekens, voorzichtig weer tevoorschijn wordt gewiegd. Ik ben het natuurlijk zelf, die door de tekenbeweging, mijzelf, mijn lichaam wiegt”

Binnen de Werkplaats in tekenbeweging bied ik beeldende therapie en procesbegeleiding op basis van de tekenbewegingsmethode (TBM). 

 

Waar kunnen we aan werken?

·        Je bent vastgelopen en wil je leven weer in beweging brengen

·        Je wilt ruimte maken voor je emoties en ze onderzoeken

·        Je hebt last van stress- of burn-out klachten 

·        Je hebt een verlies geleden en zoekt ondersteuning bij je rouwproces 

·        Je zoekt hulp bij traumaverwerking

·        Je hebt problemen in je relatie, op je werk of op school

·        Je bent beeldend kunstenaar en loopt vast in je creatieve proces

·        Aan alles waar je geen woorden voor kunt vinden

 

Werkwijze

Tijdens een oriënterend gesprek maken we kennis met elkaar. We verkennen je vraag/probleem en de mogelijkheden om samen te werken. Omdat TBM een ervaringsgerichte methode is doen we tijdens dit gesprek ook een korte tekenbewegingsoefening om een idee te krijgen wat je kunt verwachten. 

 

Wanneer je kiest voor een traject bij de Werkplaats in tekenbeweging verkennen we je hulpvraag en doel en maken een flexibel stappenplan. Dit plan geeft richting aan het traject, maar laat tegelijkertijd ruimte voor omwegen, wat belangrijk kan zijn om bij je doel uit te komen. Soms wisselen we de tekenbewegingen af met klei-oefeningen, door bijvoorbeeld personen, emoties of gebeurtenissen vorm te geven, op te stellen en te bewerken. 

Tijdens de begeleiding volg ik jou in waar het proces je brengt, bied ik veilige ruimte aan wat er ook maar gebeurt, daag ik je uit waar je vastloopt en begrens ik je waar nodig. 

 

Een traject kan kort of langer duren, van minimaal drie tot maximaal twintig sessies. Tussentijds evalueren we de voortgang. 

Een sessie duurt 1,5 uur en kost 90 euro (of naar draagkracht)

De Werkplaats in tekenbeweging wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

 

Contact

[email protected]

+31(0)646044490