TBM basistraining 

Een aantal keer per jaar geven wij de vierdaagse TBM-basistraining.

Deze training is erop gericht om vaktherapeuten, psychotherapeuten en coaches op te leiden om met de tekenbewegingsmethode te kunnen werken. Het doel van de training is tweeledig: zelf ervaren hoe TBM werkt en leren toepassen van de methode in de behandeling van cliënten. 

De TBM-basistraining bestaat uit vier intensieve dagen waarvan de laatste een oefen- en evaluatiedag. Het behaalde certificaat geeft recht op 32 accreditatiepunten van het Register Vaktherapie.

De trainingen vinden plaats in onze werkruimte in Amsterdam. Daarnaast geven we op aanvraag in-company trainingen.

Voor actuele trainingen zie Agenda

TBM studiedagen 

Door het jaar heen geven wij een aantal geaccrediteerde studiedagen voor (vak)therapeuten en coaches met of zonder certificaat van de TBM basistraining. 

Wanneer je de basistraining al gedaan hebt kun je tijdens deze dagen je kennis van TBM verder uitbreiden en verdiepen in theorie en praktijk om vaardiger te worden in de toepassing van TBM. 

Voor mensen die de vierdaagse basistraining nog niet hebben gevolgd kunnen de studiedagen dienen als kennismaking met TBM. Daarbij ligt het accent dan op het eigen proces, als een zelfonderzoek, en ook als inspiratiebron om de vierdaagse basistraining te gaan volgen. 

Elke studiedag heeft een thema dat te maken heeft met een bepaalde problematiek en/of doelgroep. De studiedagen zijn los van elkaar te volgen. 

De studiedagen vinden plaats in onze werkruimte in Amsterdam. Daarnaast geven we op aanvraag in-company studie- en introductiedagen.

Voor actuele studiedagen zie Agenda

TBM retraites

Sinds een paar jaar geven wij verdiepingsretraites in de Franse Ardennen op een wonderschone plek. Je gaat een proces van zelfonderzoek aan door middel van TBM oefeningen, meditatie, beweging, tijd en ruimte. 

Er kunnen allerlei redenen zijn om deel te nemen aan deze retraite: je hebt het verlangen naar tijd voor jezelf, om iets te veranderen, om een fase of gebeurtenis in je leven af te sluiten of juist in te luiden, je wilt schoon schip maken ten aanzien van werk of relatie, je bent in een bezinnings- of rouwproces. Of je zoekt inspiratie en vernieuwing.

Voor actuele data zie Agenda

TBM coaching voor professionals

Voor mensen die de TBM basistraining hebben gevolgd en actief met de methode werken in hun beroepspraktijk bieden wij de mogelijkheid van TBM coaching aan. We gebruiken daarbij niet alleen de verbale dialoog maar ook gerichte tekenbewegingsoefeningen om de vraag of het probleem helder te maken, het vooraf gestelde doel te bereiken en het inzicht te vergroten. Het kan gaan over alles wat te maken heeft met TBM in je werk zoals:

  • Hoe kun je de tekenbewegingsoefeningen optimaal inzetten en op maat maken voor jouw doelgroep? 
  • Welke obstakels kom je tegen in het werken met TBM en hoe kun je daarmee omgaan? 
  • Hoe bewaak je als therapeut/begeleider je professionele houding, je flexibiliteit en creativiteit in het werken met TBM?

 

Er zijn verschillende mogelijkheden voor TBM coaching:

  • In de vorm van een of meer sessies
  • Individueel of in een kleine groep
  • Online of life in mijn atelier in Haarlem 

 

Kosten

Individuele sessie:          €80,- per uur 

Twee- of drietal:              €50,- per uur p.p.

 

Didi Overman

+31(0)646044490 

[email protected]